RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sharon avhørt i korrupsjonssak

(AP (scanpix))
Sist oppdatert:
Israels statsminister Ariel Sharon ble torsdag avhørt av israelsk økokrim. Han er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser fra to rike forretningsmenn, melder israelsk radio.

Sharon avlyste alle avtaler torsdag da det ble klart at han ville få besøk av økokrims etterforskere hjemme i boligen i Jerusalem.

En av sakene gjelder et lån på over 10 millioner kroner som Sharon fikk fra en sørafrikansk forretningsmann. Lånet ble brukt til å betale tilbake en ulovlig donasjon til Sharons parti Likud, og betingelsene var usedvanlig fordelaktige for Sharon. Selv sier statsministeren at han fikk låne pengene fordi de to var gode venner.

I en annen sak betalte den israelske forretningsmannen David Appel store summer til Sharons sønn. Dette skjedde samtidig med at Appel forsøkte å få tillatelse til å bygge et feriehus på en gresk øy, og i en periode hvor Sharon var utenriksminister.

Sharons sønn sier han fikk pengene for konsulentvirksomhet, men etterforskerne mistenker at Appels penger var en gave som takk for hjelpen i feriehussaken.

(NTB-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere