Sharon fordømmer bussdrapene

Israels statsminister Ariel Sharon fordømmer den israelske soldaten som torsdag skjøt vilt rundt seg på en buss og drepte fire palestinere.

05.08.05 09:05

Ytterligere fem ble skadd før den israelske soldaten selv ble drept i skyteepissoden om bord på en buss i Galilea-området nord i Israel.

- En forkastelig handling
Statsminister Ariel Sharon fordømmer angrepet og omtaler det som «en forkastelig handling begått av en blodtørstig jødisk terrorist som var ute etter å angripe uskyldige israelske statsborgere», melder CNN.

- Denne terroristepisoden var et overlagt forsøk på å skade oppbyggingen av forbindelser mellom alle Israels innbyggere, sier Sharon i en offisiell uttalelse.

En rasende folkemengde i byen Shfaram, der arabiske israelere dominerer, omringet bussen kort tid etter skyteepisoden.

Ifølge CNN kan politiets talsmann Eran Feinmesser ikke bekrefte meldinger i israelsk presse om at gjerningsmannen ble drept av den rasende mengden.

- Hele Israel, uavhengig av rase, religion eller kjønn, fordømmer denne terroristhandlingen på det sterkeste, understreker Sharon.

Soldaten, en israelsk nybygger på Vestbredden, skal ha desertert fra hæren for to måneder siden fordi han ikke ville delta i å fjerne andre nybyggere fra Gaza og Vestbredden slik Sharons tilbaketrekkingsplan forutsetter.

Nekter å flytte seg
Senest mandag gjentok Sharon løftet om å gjennomføre tilbaketrekkingen fra Gaza og fire små områder på Vestbredden. Tilbaketrekkingen skal etter planen skje fra og med den 15. august.

Planen har vakt sterke reaksjoner blant nybyggere, som til dels nekter å flytte frivillig.

Gaza-området har vært under israelsk kontroll siden seksdagerskrigen i 1967, da Israel okkuperte området på bekostning av Egypt.

Vestbredden ble tatt fra Jordan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.