Gå til sidens hovedinnhold

Sharon gir etter for USA

Ariel Sharon har gitt etter for amerikansk press vedrørende den omstridte muren israelerne bygger som beskyttelse mot palestinske områder.

Palestinerne har reagert kraftig på byggingen av muren, og blant annet påpekt at den ikke følger grensa mellom staten Israel og de palestinske områdene som ble okkupert i 1967.

Dropper Ariel

Flere steder settes muren opp langt inne på palestinsk jord. Planen om å la muren gå innom Ariel, Israels nest største bosetting på Vestbredden, er imidlertid lagt på is.

Ettersom Ariel ligger nærmere 20 kilometer inne på palestinsk side utløste dette ikke bare palestinske reaksjoner, men også protester og trusler om redusert bistand fra USA.

Nå har Sharon gitt etter for presset og innsett at Ariel ikke kan inkluderes på israelsk side av muren, skriver den israelske avisa Yedioth Ahronoth ifølge NTB.

Kan bli bygget senere

- Amerikanerne var sensitive til konstruksjonen i Ariel-området. Vi var bekymret over lånegarantiene, intensjonen deres om å trekke pengene vi investerer i gjerdet fra disse. Det ble derfor avtalt at gjerdet ikke skulle omslutte Ariel-området, sier Sharon til avisa.

Ifølge den israelske statsministeren skal det i stedet konstrueres en tungt bevæpnet åpning i muren, for å gi Israel muligheten til å inkludere Ariel ved en senere anledning.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe