*Nettavisen* Nyheter.

Sharon i respirator

Statsminister Ariel Sharon ble torsdag koplet til respirator. Legene vil holde han i narkose i minst 24 timer.

05.01.06 14:55

Etter operasjonen natt til torsdag ble Ariel Sharon torsdag morgen overført til den neurokirurgiske intensivenheten ved Hadassah-sykehuset i Jerusalem, melder AP. Senere måtte han gjennom nok en operasjon etter at det ble oppdaget nye blødninger i hjernen.

Ifølge ubekreftede meldinger skal tilstanden ha forverret seg utover formiddagen torsdag, melder Reuters.

Torsdag ettermiddag opplyste direktøren ved sykehuset at Sharons tilstand er «alvorlig, men stabil».

- Han blir holdt i narkose i minst 24 timer, og puster ved hjelp av en ventilator, sa sykehusdirektør Shlomo Mor-Yosef til journalister ved 13-tida torsdag.

SE VIDEO:Kjemper for livet

SE WEB-TV:Ber for Sharon

Rykter
Ifølge Mor-Yosef er blødningene stoppet, men tilstanden er fortsatt alvorlig for statsministeren.

Direktøren sa ingenting om hvor store hjerneskader Sharon kan ha fått etter hjerneblødningen onsdag kveld. Ifølge flere israelske medier skal han være lammet i halve kroppen. Andre medier hevder at Sharon er klinisk død.

- Alle måleresultater er i henhold til det vi hadde ventet, sa Shlomo Mor-Yosef til journalister ved 13-tida torsdag.

Han oppfordret media til å vise ansvarlighet, og lovte at alle endringer i tilstanden hans vil bli rapportert umiddelbart.

Sharon ble lagt på sykehus onsdag kveld etter sitt andre slag på under en måned. 77-åringen ble hentet i ambulanse på sin ranch sør i Israel og kjørt til Hadassah-sykehuset i Jerusalem. Der ble han lagt på båre og fraktet inn på akuttavdelingen.

Olmert
Etter planen skulle Sharon bli operert for et hull i hjertet torsdag. En høytstående politisk kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at det er mulig at Sharon aldri vil komme til hektene igjen etter hjerneblødningen.

Israels visestatsminister Ehud Olmert fungerer som statsminister. Skulle Sharon ikke være i stand til å vende tilbake til statsministerposten blir Olmert statsminister i 100 dager før han må sette sammen en ny regjering.

- Trolig er Sharons era som Israels leder over, sier avisens Haaretz diplomatiske korrespondent Aluf Ben.

Olmert (60) er en av de mest sannsynlige etterfølgerne til Sharon. Andre mulige kandidater til å ta over jobben som israelsk statsminister er justisminister Tzipi Livni og forsvarsminister Shaul Mofaz.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.