RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sharon og Peres i regjeringssamtaler

Regjeringssamtalene mellom statsminister Ariel Sharons Likud-parti og det israelske arbeiderpartiet startet søndag kveld.

I de innledende samtalene ble partene enige om å akselerere tidsplanen for forhandlingene, skriver avisa Ha’aretz.

Sharon har invitert Shimon Peres og Arbeiderpartiet med i regjeringen for å få støtte for sin tilbaketrekkingsplan for Gazastripen.

Likud-partiet vil avvise ethvert forsøk fra Arbeiderpartiet på å få til store forandringer i regjerings planer, ifølge medhjelpere til statsminister Sharon.

- Dette er ikke forhandlinger etter et valg. Dette er en eksisterende regjering som får en ny partner, sa Sharons kolleger til Ha’aretz før møtene søndag.

Sharons regjering er svekket etter at småpartier på den ytterste høyrefløyen forlot koalisjonen i protest mot statsministerens planer om en ensidig israelsk tilbaketrekning. For å gjennomføre planene trenger derfor Sharon støtte fra andre grupper i nasjonalforsamlingen Knesset.

Arbeiderpartiet vil trolig kreve at tilbaketrekkingen må skje raskere enn innen utgangen av 2005, slik Sharon har planlagt. Dessuten vil de be om direkte samtaler med palestinerne, som frykter at de vil sitte igjen med Gazastripen, mens de mister store deler av Vestbredden.

Peres og Sharon satt også sammen i regjering mellom 2001 og 2003, men samarbeidet brøt sammen på grunn av uenighet om finansieringen av bosettinger bygget på okkupert land.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere