RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sharon vil møte Abbas

Foto: Scanpix/REUTERS/Gil Cohen Magen
Israels statsminister Ariel Sharon sa under tirsdagens regjeringsmøte at han vil ringe palestinernes nyvalgte president, Mahmoud Abbas, og avtale et møte innen kort tid.

Sharon fortalte at han ville ringe Abbas i løpet av tirsdag, da den nye koalisjonsregjeringen var samlet for første gang, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg planlegger å snakke med Mahmoud Abbas senere i dag, for å gratulere ham med valgseieren, skal Sharon ha sagt, ifølg en anonym israelsk regjeringskilde. Sharon ønsker å få i stand et møte mellom de to i løpet av «nær fremtid», for å diskutere sikkerhetsrelaterte spørsmål.

En høyt plassert kilde i det israelske forsvarsdepartementet sier Israel er klar til å overlate ansvaret for sikkerheten i en rekk byer på Vestbredden til palestinerne. Samtalene for å gjennomføre dette vil ventelig komme i gang i løpet av få dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere