RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sheriff drev sexfengsel

Sist oppdatert:
En sheriff risikerer 467 år i fengsel etter å ha tvunget kvinnelige fanger til sex.

Myndighetene i den amerikanske delstaten Oklahoma har tiltalt en sheriff for å ha tvunget og bestukket kvinnelige fanger til å være sexslaver, melder nyhetsbyrået AP.

Mike Burgess trakk seg fra jobben som sheriff onsdag denne uken etter at han ble tiltalt for 35 punkter. Dette innebærer blant annet voldtekt, overgrep, kidnapping samt bestikkelser.

Han risikerer 467 år i fengsel dersom han blir funnet skyldig på alle tiltalepunkter.

Ansvar for 80 innsatte
Burgess har siden 1994 fungert som den høyeste politimyndigheten i Custer County med et innbyggertall på 26.000 mennesker. Han hadde ansvar for det lokale fengselet med rundt 80 innsatte og 30 ansatte.

Han ble løslatt onsdag mot en kausjon på 50,000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer 250,000 kroner.

Sheriffen skal ha lovet fangene et bedre fengselsopphold i bytte mot sex. I tillegg skal han ha krevd sex av kriminelle mot at de slipper å bli arrestert.

Strippekonkurranser
De ansatte skal også ha deltatt i noen av de kriminelle aktivitetene ved fengselet. De skal blant annet ha arrangert strippekonkurranser med de kvinnelige innsatte og tilbudt dem sigaretter mot at de viser frem brystene.

De kriminelle forholdene skal ha funnet sted i perioden mellom oktober 2005 til april 2007. Det er tolv tidligere innsatte som anmeldte sheriffen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere