*Nettavisen* Nyheter.

Shilas far fortviler over politiet

Faren til den drepte Shila Bigdely (13) er skuffet over innsatsen til politiet i Spania, og ber norsk politi om hjelp.

05.04.04 08:38

En dommer som leder etterforskningen har bestemt at det ikke skal slippes ut noe informasjon, og familien til den drepte jenta får ikke vite mer enn andre.

Farhad Bigdely er ifølge NTB spesielt opprørt over at sperringene rundt åstedet ble fjernet etter bare et halvt døgn. Han har inntrykk av at etterforskningen er tilfeldig og at politiet helst ser at han ikke snakker om drapet.

- Jeg håper norsk politi kan blande seg inn i saken. Jeg er ikke fornøyd med politiet her, sier faren til VG.

Datteren er nå obdusert, men resultatet vil foreløpig ikke bli offentliggjort.

Det idylliske stedet Playa Flamenca på den spanske Middelhavskysten er rystet etter at 13-åringen ble funnet drept i et skogholt ved sitt hjem fredag. Nå tror politiet at gjerningsmannen bor i nabolaget.

Krisemøte
Det som skulle bli en rolig påskeuke på solkysten, har startet med at borgermesteren har innkalt til krisemøte med lokale myndigheter og politi for å drøfte drapet. På skolen der Shila gikk, blir det en markering når elevene kommer mandag.

Spansk politi arbeider nå med hypotesen om at den eller de som drepte 13-åringen bor i nabolaget, at det til og med kan ha vært en hun kjente.

Ifølge den spanske avisen Información kan det faktum at jenta ble bortført og drept bare 200 meter fra sitt hjem og like ved holdeplassen der hun pleide å ta skolebussen, bety at drapsmannen på forhånd har fulgt med for å sette seg inn i hennes daglige vaner og veien hun pleide å gå.

I likhet med jentas familie er naboer rystet over at de ikke får vite noe om etterforskningen.

Mange reagerer også på at det ikke har vært noen rundspørring blant dem som bor i nærheten av funnstedet, og at sperringene rundt åstedet ble fjernet så raskt.

- Vi bor rett ved der hun ble funnet, men likevel har ikke politiet vært på døra hos oss. Vi synes det er ganske skandaløst at politiet ikke er interessert i å finne ut om noen kan ha sett noe, sier en kvinnelig britisk nabo til NTB.

Mye tyder på at ugjerningen skjedde rett etter at Shila Bigdely forlot hjemmet sitt ved 7-tiden om morgenen for å gå til skolebussen.

Ukjent og mystisk mann
Selv om politiet ikke vil si om de har noen mistenkte i saken, skal en ukjent og mystisk mann ha blitt sett i boligområdet tre uker før hun ble funnet drept. Den samme mannen skal ha blitt observert i området den dagen hun ble funnet.

Pepe Josefa Castillano forteller til NTB hvordan hun så mannen gå raskt fram og tilbake flere ganger. Da hun fortalte om mannen til en nabo, viste det seg at også naboen hadde lagt merke til mannen.

Selv om naboene er kritiske til politiets arbeid, er det først og fremst sorg og frykt som preger det vanligvis så fredelige nabolaget.

Spleiset på blomster
- Det hele er så tragisk. Vi i nabolaget har spleiset på blomster som vi la på funnstedet, forteller norsk-marokkaneren Naoum Mimoun til NTB.

Han sier at naboene er svært fortvilet og oppskaket over det som er skjedd.

Gjennom helgen oppsøkte mange folk stedet der jenta ble funnet. Noen uttrykte sinne, mens andre bare sto tause og stirret inn i de tente lysene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.