RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siba-arving sporløst borte

(Foto: TV 2)
Sist oppdatert:
Politiet i Sverige har slått riksalarm etter bortføringen av Siba-sjefen og milliardær-arvingen Fabian Bengtsson (32). «Bortförd mot min vilja», sto det på tekstmeldingen han sendte sin far.

Elektronikk-kjeden Sibas administrerende direktør Fabian Bengtsson forlot sin bolig i Göteborg sentrum klokken 07.45 mandag. Derfra gikk han mot garasjen noen hundre meter unna, der hans mørkegrå BMW M3 sto parkert. Denne spaserturen tar to minutter.

Klokka 10.37 mottok hans far, konsernsjef Bengt Bengtsson i Siba, sms-meldingen. Da faren ringte tilbake til mobilen, var den avslått.

Svensk politi slo tirsdag riksalarm etter bortføringen, og det svenske rikskriminalpolitiet er koblet inn i saken, melder Sveriges Radio.

51 varehus
Siba er en av de største elektronikk-kjedene i Norden med 51 varehus i Sverige, Norge og Danmark og en omsetning på 3,6 milliarder svenske kroner. Kjeden har fire varehus i Norge, omfatter også IT-kjeden ComputerCity og selger også hjemmeelektronikk via Internett.

- Ingen kommentar
Nå spør alle seg hva som har skjedd med mannen som styrer familieimperiet sammen med sin far. De ansatte i Siba er i sjokk.

- Vi har fullt opp her nå og har ingen kommentarer å gi til pressen. All informasjon går via politiet, sier informasjonssjef Johanna Eurén til TV 2 Nettavisen.

Bilen borte
BMWen til Bengtsson er borte fra garasjen. Det kan bety to ting, mener politiet: Enten ble han tatt på vei til bilen, og at kidnapperne tok med seg bilen. Eller så har 32-åringen blitt stoppet langs veien på vei til jobben.

Mandag morgen jaktet politiet på en BMW som hadde blitt observert i stor hastighet på Götaelvsbroen i Göteborg. Hastigheten ble for stor og politiet avsluttet derfor jakten. Nå settes denne hendelsen i forbindelse med kidnappingen.

Politiet tror at flere personer står bak kidnappingen, og at den var godt planlagt. Familien skal ennå ikke ha mottatt noen krav om løsepenger.

Politiet etterlyste tirsdag Bengtssons BMW med registreringsnummer TGB474.

- Omstendighetene gjør at vi ser alvorlig på hendelsen. Generelt er vi veldig sparsomme med informasjon i denne typen saker, fordi det kan påvirke utfallet, sier politiets talsperson, Jan Bertilsson, til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere