RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Etter at det norske skipet Siem Pilot mandag 22,06 reddet 671 flyktninger fra to trebåter i Middelhavet, ble ytterligere 99 tatt om bord fra et russisk tankskip.
Etter at det norske skipet Siem Pilot mandag 22,06 reddet 671 flyktninger fra to trebåter i Middelhavet, ble ytterligere 99 tatt om bord fra et russisk tankskip. (Kripos / NTB Scanpix)

Siem Pilot tok imot 99 nye flyktninger i Middelhavet

Etter at det norske skipet Siem Pilot mandag reddet 671 flyktninger fra to overfylte trebåter i Middelhavet, ble ytterligere 99 tatt om bord fra et russisk tankskip.

Kaptein Svein Kvalavåg forteller til nettstedet Maritime.no at de klokken 21.30 mandag kveld ble anmodet om å sette kursen mot en russisk tanker, som hadde tatt om bord de 99 flyktningene tidligere på dagen.

– Vi var fremme cirka klokken 22. Det var fint vær i området, så vi manøvrerte oss i posisjon og satte ut lettbåtene, sier Kvalavåg.

Like etter var det til sammen 770 migranter på det nesten 1.000 kvadratmeter store akterdekket på Siem Pilot.

Kvalavågs foreløpige oversikt over flyktningene om bord viser at rundt 140 av dem er kvinner, tre av dem er gravide, og 45 er barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere