Gå til sidens hovedinnhold

Sigurdur har penis på 1,7 meter

Sigurdur Hjartason fra Island er ikke bekymret selv om han mangler en penis.

Årsaken til at han tilsynelatende er rolig er fordi fire menn har lovet å donere sine når de dør.

Hjartason er grunnlegger og eier av det islandske penismuseet. Her kan besøkende se 261 store og små peniser fra 90 ulike dyrearter.

En menneskepenis glimrer derimot med sitt fravær. Men nå har fire menn fra henholdsvis Tyskland, Amerika, Island og England lovet å donere sine.

Har krympet med alderen
Amerikaneren, 52-år gamle Stan Underwood, sendte Hjartason en skriftlig beskrivelse av sin egen penis og en plastmodell i full størrelse.

Den 93-år gamle islandske donoren skrev i sitt brev at han som ung var litt av en rundbrenner. Mannen håper å sikre evig berømmelse gjennom donasjonen.

- 93-åringen truer med å trekke seg. Penisen har visst begynt å krympe, antakeligvis som følge av aldringsprosessen, og nå frykter han at den ikke vil ta seg ut som utstillingsobjekt, sier Hjartason.

Penismuseet åpnet i 1997 i Reykjavik, men er nå flyttet til landsbyen Husavik 48 mil nordøst for hovedstaden.

Åpningstidene er fra mai til september.

- I fjor kom totalt antall besøkende opp i 6.000 og virksomheten gikk med overskudd, sier Hjartason.

Stor og liten
De fleste penisene i samling har Hjartason fått gratis av fiskere, jaktmenn og biologer. Noen oppbevares i glassbeholdere fylt av formaldehyd, mens andre er tørket og hengt opp på veggen.

Den største penisen i samlingen stammer fra en spermhval og er 1,7 meter lang og veier 70 kilo. Aller minst er hamsterpenisen med en lengde på skarve to millimeter.

Elefantpenisen er den eneste Hjartason har kjøpt og betalt. Den henger utstoppet på trevegg i museets «utenlandsavdeling».

I tillegg til peniser har Hjartason laget en egen erotisk avdeling med skulpturer og morsomme rariteter.

Eldre damer klaget
- Jeg måtte imidlertid skjule denne samlingen etter at to eldre tyske kvinner klaget. Nå er det kun de som vil som får se, smiler Hjartason.

Han mener folk må inneha ett minimum av humoristisk sans og intelligens for å få fullt utbytte av museet.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto