*Nettavisen* Nyheter.

Sikkerhetsrådet støtter Veikartet

Et enstemmig FNs sikkerhetsråd vedtok onsdag å støtte fredsplanen for Midtøsten - det såkalte veikartet for fred.

19.11.03 20:11

Rådet vedtok enstemmig et russisk resolusjonsforslag som inneholder en godkjennelse av fredsplanen som ble lansert tidligere i år av USA, Russland, EU og FN, melder NTB-AFP.

USA motsatte seg opprinnelig å bringe fredsplanen inn for Sikkerhetsrådet. Tidligere i uken opplyste likevel den amerikanske regjeringen at situasjonen endret seg da palestinerne fikk ny regjering, ifølge den israelske avisa Ha’aretz.

Etter at USA fikk gjennom noen mindre endringer i det russiske resolusjonsforslaget, lå veien dermed åpen for at det kunne vedtas med støtte fra alle rådets medlemmer.

Petersen: Trenger internasjonal overvåking
Utenriksminister Jan Petersen hilser velkommen Sikkerhetsrådets enstemmige vedtak om å gi sin tilslutning til veikartet for fred mellom Israel og palestinerne, heter det i en pressemelding fra Utenriksdepartementet onsdag kveld.

–Det er nå av avgjørende betydning at israelske og palestinske myndigheter snarest gjenopptar iverksettelsen av sine forpliktelser i henhold til veikartet. I denne sammenheng er det viktig at det etableres en internasjonal overvåkingsmekanisme som kan bistå partene med effektiv gjennomføring av planen, sier utenriksministeren.

På FNs norske side kan du lesemer om vedtaket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.