RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetssjefer tatt for attentat

Sist oppdatert:
Fem personer er mistenkt for det blodige attentatet mot politikeren Rafik Hariri i Libanon.Tre tidligere libanesiske sikkerhetssjefer ble tirsdag arrestert.

Libanons statsminister, Fuad Saniora, sier eks-sikkerhetssjefene samt et parlamentsmedlem og sjefen for presidentens livvakter, er mistenkt i saken.

Sjefsinspektør for FN, Detlev Mehlis, ønsker å avhøre de tidligere sikkerhetssjefene, som er pro-syriske, sier libanesiske sikkerhetstjenestemenn anonymt til Associated Press.

De arresterte er generalmajor Jamil Sayyed, tidligere sjef for generell sikkerhet, generalmajor Ali Haj, som tidligere var leder for de interne sikkerhetsstyrkene, og generalbrigader Raymond Azar, som tidligere var generaldirektør for militær etterretning.

Mehlis ba også om at et tidligere parlamentsmedlem, Nasser Qandil, som er en trofast støttespiller for Syria, skulle anholdes for avhør. Men da politiet kom til Qandils hus i Beirut, var han ikke der, og kona fortalte at han hadde reist til Syria.

En femte person, generalbrigader Mustafa Hamdan, pro-syrisk sjef for presidentens livvakter, fikk beskjed om å komme til Mehlis kontor for avhør.

De tre sikkerhetssjefene er de første som er pågrepet etter at Hariri og 20 andre ble drept i et massivt bombeattentat i Beirut 14. februar. Alle tre trakk seg i April, etter at libanesiske politikere som er motstandere av Syria krevde at de skulle sparkes.

Mange libanesere har lagt skylden for angrepet mot Hariri på Syria og pro-syriske medlemmer av den libanesiske regjeringen. Syria og landets libanesiske allierte nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere