*Nettavisen* Nyheter.

Siktes for drap etter togkatastrofe

Foto: EPA/SCANPIX

25-åringen Juan Manuel Alvarez blir siktet for minst ti drap etter at utløste togkollisjonen som kostet 11 mennesker livet i California.

27.01.05 11:59

Den endelig siktelsen kommer trolig fredag, sier statsadvokat i Los Angeles, Steve Cooley, ifølge CNN.

11 personer ble drept og 125 alvorlig skadd da to pendlertog kolliderte ved Glendale nord for Los Angeles onsdag. Flere andre ble lettere skadd.

Kollisjonen skjedde etter at et av togene kjørte på en firehjulstrekker som sto parkert på en overgang. Sjåføren, Juan Manuel Alvarez, har innrømmet at han parkerte i skinnegangen for å ta livet sitt. I siste øyeblikk før toget kom, hoppet han ut av bilen.

Forvirret
Etter kollisjonen ble han funnet virrende rundt ved ulykkesstedet med kuttskader mens han mumlet «jeg er lei meg, jeg er lei meg». Ifølge politiet er 25-åringen mentalt forstyrrret.

- Han var svært ute av seg, og innså at han hadde utløst en katastrofe, sa politisjefen i Glendale, Randy Adams, under en pressekonferanse onsdag.

Han beskriver Alvarez som svært forvirret. Mannen hadde skåret seg med kniv flere steder på kroppen før kollisjonen.

Juan Alvarez ha blitt arrestert flere ganger i forbindelse med narkotikaforbrytelser. Ellers vet politiet lite om ham.

Brann
Ulykken skjedde ved 06-tiden lokal tid (15.00 norsk tid). Et av de to pendlertogene traff et godstog, som utløste en brann.

Passasjerene ble kastet omkring i vognene under kollisjonen. Da redningsmannskapene kom til stedet, fant de flere overlevende som forsøkte å frakte skadde i handlevogner fra en butikk i nærheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.