RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for 32 drapsforsøk

Foto: - (AFP)
Sist oppdatert:
Utvidet siktelse for mannen bak Fort Hood-massakren.

Fra før er Nidal Malik Hasan siktet for 13 drap etter massakren i militærleiren Fort Hood i Texas 5. november. Nå er han også siktet for 32 drapsforsøk. Det melder CNN, som også opplyser at siktelsen kan bli utvidet ytterligere.

Alle disse ble skadet da Malik Hasan gikk amok inne på militærleiren. 30 av disse personene er soldater, mens to er sivile.

«Helten» ble skadet
Politioffiser Kimberly Munley (35) var blant de som ble skadet i massakren. Hun ble hyllet som en helt i amerikanske medier og av det amerikanske forsvaret kort tid etter likvideringen. Munley var angivelig personen som uskadeliggjorde major Nidal Malik Hasan og dermed reddet flere menneskeliv.

I ettertid har minst ett vitne gitt en helt annen versjon av hendelsen. Vitnet, som ønsker å være anonym, forteller til The New York Times at 35-åringen aldri avfyrt et eneste skudd før hun ble truffet av Hasan og gikk i bakken.

Les også:Sår tvil om Fort Hood-heltinne

- Ikke tilregnelig
Majoren vil bli stilt for en militær domstol, og aktor har allerede sagt han vil kreve dødsstraff for ugjerningen.

Etterforskningen av skyteepisoden viser så langt at Nidal Malik Hasan trolig planla og gjennomførte det dødelige raidet på egen hånd. Militære myndigheter ønsker seg også en psykiatrisk undersøkelse av majoren.

Ifølge ABC News vil Malik Hasans forsvarer, John Galligan, argumentere for at majoren ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket og dermed ikke er strafferettslig ansvarlig.

Les også:Vil trolig erklære seg sinnssyk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere