RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Amerikansk politi)

Siktet for voldtekt av norsk student

Sist oppdatert:
Gjennombruddet i saken kom da politiet fant voldtektsofferets mobiltelefon hos en av mennene.

En av tre menn som nå er pågrepet og siktet for å ha bortført og voldtatt en kvinnelig student i delstaten Texas i USA natt til 5. desember skal ha brukt offerets mobiltelefon i timene etter overgrepet. Det førte politiet på sporet av de tre antatte gjerningsmennene, skriver lokale medier.

Ifølge VG Nett er kvinnen norsk.

Sporet opp mobiltelefon
Da politiet pågrep Luis Zuniga (26) for narkobesittelse lørdag, fant de kvinnens mobiltelefon i lommen hans.

26-åringen er nå siktet i saken sammen med slektningen Alfonso Zuniga (28) og Arturo Arevalo (28).

De tre mennene er også mistenkt for å ha ranet og slått ned en mann kort tid før bortføringen og voldtekten av kvinnen.

Ble truet inn i bil
Ifølge politiets opplysninger ble kvinnen angrepet da hun sammen med venner var på vei mot en bil etter en fest. Mennene skal ha kommet kjørende i en SUV og sagt noe til kvinnen. Da hun spurte hva de sa, kom en av dem ut av bilen, grep henne bakfra og satte et våpen mot hodet hennes.

De dro henne med seg inn i baksetet på SUV-en, uten at vennene hennes klarte å gripe inn. Hun ble kjørt til et øde område der alle tre mennene tvang seg til sex med henne. Etter voldtekten ble kvinnen etterlatt i en gate med teip foran øynene. En forbipasserende varslet politiet, og hun ble brakt til sykehus.

Det var i timene etter overgrepet at politiet klarte å spore opp mobiltelefonen til en av de mistenkte. Sist torsdag ble han siktet i saken. Videre etterforskning ledet pågripelsen av de to andre.

- Har vært i kontakt med kvinnen
- Vi er kjent med saken og har vært i kontakt med kvinnen. På bakgrunn av at hun ønsker minst mulig oppmerksomhet om sin person, ønsker vi ikke å si noe mer, sier kommunikasjonsrådgiver Haakon Svane i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere