RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Silvia (60) syntes bruden (44) var for ung

(Foto: Lise Åserud/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ingen medlemmer av den svenske kongefamilien var til stede da Carl Gustafs kompis giftet seg torsdag, etter at dronning Silvia satte foten ned.

Da grev Carl Adam «Noppe» Lewenhaupt (57) torsdag giftet seg med 13 år yngre Lee Haeng-Wha, var alle grevens nærmeste venner til stede i Storkyrkan i Stockholm, bortsett fra kong Carl Gustaf. Ifølge Aftonbladet var det dronningen som fikk kongen til å holde seg hjemme.

- Hun aksepterer ikke alle de nye og unge damene i hans vennekrets, røper en kilde.

Kongen dukket ikke opp, til vennenes forbauselse:

- Jeg vet faktisk ikke hvorfor han ikke er her, sa en annen av kompisene, Aje Philipson, utenfor kirken. Ifølge Aftonbladets kilder er det først og fremst Silvia som ikke ønsket å delta.

- Hun tror på kjernefamilien og ekteskapet, sier avisens kilde, som røper at dronningen synes det er utidig at deres venner stadig gifter og skiller seg. Grev «Noppe» har tidligere vært gift tre ganger tidligere, deriblant med norskfødte Grynet Molvig.

- Dette er helt klart en markering fra hennes side. Kongen skulle gjerne vært med, sier aviskilden.

Heller ikke prinsesse Lilian, eller prinsesse Christina og ektemannen Tord Magnusson, som alle er venner av greven, var til stede under vielsen. Kongeparet dro i stedet til Öland.

Hoffets pressesjef Elisabeth Tarras-Wahlberg sier kongeparet allerede for en god stund siden takket nei til invitasjonen, fordi de hadde private gjøremål. På spørsmål om hva slags gjøremål, svarer Tarras-Wahlberg:

- Det vet jeg ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere