RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Silvia: - Kungen kjører ikke for fort

Foto: Olivier Hoslet (EPA)
Det svenske kongeparet var tydelig irritert da de ble konfrontert med kong Carl Gustafs påståtte råkjøring. – Kongen kjører ikke for fort, raste dronning Silvia.

Det var på vei hjem fra Gelleråsbanan, der kongefamilien søndag hadde kjørt go-cart, Porsche og STCC-Volvo på racerbanen, at et vitne observerte det kongelige følge i vanvittig fart på motorveien. Vitnet fortalte at kongen kappkjørte med prins Carl Philip, og at kongen skal ha kjørt rundt 160 kilometer i timen i sin gule Porsche.

Dronningen forsikrer
Mandag besøkte kongen og dronningen Sverige-Amerika-stiftelsens jubileumsutstilling i Stockholm, og ble møtt av et sultent pressekorps. Men kongeparet ville helst slippe å snakke om den påståtte råkjøringen.

- Så hyggelig at dere er her. Skriv gjerne om 85-årsjubileet for Sverige-Amerika-stiftelsen. Takk, sa kongen.

Tre timer senere da Silvia og Carl Gustaf skulle hjem igjen, spør journalistene igjen om kongen faktisk kjørte i 160 kilometer i timen.

- Det kan jeg forsikre at han ikke gjorde, sa Silvia ifølge Expressen.

Säpo var med
Senere på kvelden fikk Aftonbladet dronningen i prat før en veldedighetsgalla, og spurte om dronningen blir redd når kongen kjører så fort.

- Nei, men han kjører jo ikke så fort. Ikke i går heller. Vi kjørte i konvoi og da kan man ikke kjøre så fort.

Kan man ikke?

- Nei, Säpo (svensk sikkerhetspoliti red. anm) var jo med, sa dronningen.

- Kongen kjører ikke for fort og det kan du hilse dine kolleger å si. Kanskje er det iblant de som presser oss til å kjøre fort, sa dronningen videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere