RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dronning Silvia og Kong Carl Gustaf
Dronning Silvia og Kong Carl Gustaf Foto: Michael Urban / AFP / SCANPIX

Silvia drømmer om barnebarn

- Jeg drømmer om barnebarn, sier svenske dronning Silvia, som håper hun og kong Carl Gustaf snart kan følge i fotsporene til vårt eget kongepar.

Kong Harald og dronning Sonja har i løpet av knapt tre år giftet bort begge barna, og opplevd å bli besteforeldre to ganger. Det svenske kongeparets tre barn er alle i etablerte forhold, og selv om ingen av dem foreløpig har giftet seg, innrømmer dronning Silvia at hun ønsker seg barnebarn.

Glad i barn
- Ja, det er klart jeg drømmer om egne barnebarn. Det gjør vel alle mennesker, sa dronning Silvia onsdag til Expressen. Dronningen kom med utsagnet etter et besøk i den svenske kirken i London, som ble avsluttet med at dronningen pratet og lekte med flere barn.

- Barn er fantastiske. De gir meg mye, sa dronningen etterpå.

Kjølig forhold
Uttalelsene til dronning Silvia blir av Expressen oppfattet som om kongeparet nå ser med blidere øyne på kronprinsesse Victorias forhold til Daniel Westling. Avisen har tidligere skrevet at forholdet mellom kong Carl Gustaf og Daniel Westling har vært svært kjølig.

Kong Carl Gustaf skal ha ment at datterens kjæreste er for dårlig utdannet og at han mangler sosial kompetanse, og skal ifølge avisens kilder ha gitt uttrykk for at det beste ville være om forholdet tok slutt. Forholdet mellom kongen og datterens kjæreste skal imidlertid ha blitt bedre den siste tiden.

Fast følge
Kronprinsesse Victoria (26) har vært kjæreste med Daniel Westling (30) i over to år, og har stadig oftere vist seg sammen, selv om han ikke har vært invitert til viktige begivenheter som dronning Silvias 60-årsdag før jul, og prinsesse Ingrid Alexandras barnedåp for to uker siden.

Også Victorias søsken er i faste forhold; prins Carl Philip (24) har vært sammen med jevngamle Emma Pernald i fire år, mens prinsesse Madeleine (21) har holdt sammen med Jonas Bergström (25) i drøyt to år.

(Arkivfoto)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere