*Nettavisen* Nyheter.

Sinte etterlatte etter katastrofebrann

Sinte etterlatte tok til gatene i Buenos Aires i protest mot myndighetene etter diskotekbrannen før helga som kostet mer enn 180 unge mennesker livet.

03.01.05 11:05

Tre dager etter brannen på ved diskoteket Cro-Magnon Republic i sentrum av byen steg dødstallene til 182, ifølge Reuters.

Presset på myndighetene i den argentinske hovedstaden øker og byens sikkerhetsansvarlige, Juan Carlos Lopez, har allerede forlatt sin stilling. De etterlatte er i harnisk etter det ble kjent at nødutgangene ved diskoteket var stengt med kjettinger og hengelåser.

Den siste kontrollen av diskoteket ble gjort i 2003.

- Myndighetene i Buenos Aires anklages for slapp regulering, og kanskje til og med korrupsjon, for å ha latt disse dødsfellene eksistere, skrev sjefredaktør Ricardo Kirschbaum i den argentinske avisen Clarin på søndag.

De fleste omkomne er tenåringer, men også barn er blant drepte, fordi diskoteket hadde en barnepassavdeling.

Eieren av diskoteket, Omar Chaban, er tatt i forvaring av politiet og skal møte i retten mandag. Chaban risikerer å bli tiltalt for drap.

Politiet leter også etter tre ungommer som ifølge vitner skal ha startet brannen ved å skyte opp fyrverkeri inne i lokalet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag