RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinte etterlatte etter katastrofebrann

Sist oppdatert:
Sinte etterlatte tok til gatene i Buenos Aires i protest mot myndighetene etter diskotekbrannen før helga som kostet mer enn 180 unge mennesker livet.

Tre dager etter brannen på ved diskoteket Cro-Magnon Republic i sentrum av byen steg dødstallene til 182, ifølge Reuters.

Presset på myndighetene i den argentinske hovedstaden øker og byens sikkerhetsansvarlige, Juan Carlos Lopez, har allerede forlatt sin stilling. De etterlatte er i harnisk etter det ble kjent at nødutgangene ved diskoteket var stengt med kjettinger og hengelåser.

Den siste kontrollen av diskoteket ble gjort i 2003.

- Myndighetene i Buenos Aires anklages for slapp regulering, og kanskje til og med korrupsjon, for å ha latt disse dødsfellene eksistere, skrev sjefredaktør Ricardo Kirschbaum i den argentinske avisen Clarin på søndag.

De fleste omkomne er tenåringer, men også barn er blant drepte, fordi diskoteket hadde en barnepassavdeling.

Eieren av diskoteket, Omar Chaban, er tatt i forvaring av politiet og skal møte i retten mandag. Chaban risikerer å bli tiltalt for drap.

Politiet leter også etter tre ungommer som ifølge vitner skal ha startet brannen ved å skyte opp fyrverkeri inne i lokalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere