*Nettavisen* Nyheter.

Sinte fedre stengte bru

Utkledd som julenisser sperret en medlemmer fra gruppen «Fathers 4 justice» broen mellom England og Wales søndag. Aksjonen stoppet Dronningen.

28.11.04 19:13

Tony Blair ble truffet på ryggen av et lilla pulver under et innlegg i Underhuset.

De har tidligere kastet lilla pulver på statsminister Tony Blair og klatret fasadene på Buckingham Palace iført Batman kostyme. Søndag slo de sinte fedrene til igjen.

Denne gangen oppstod det store trafikkproblemer på hovedveien M4 mellom England og Wales da broen «The Severn Bridge» ble sperret av fire protestanter.

Aksjonen kom i forkant av nyåpningen av kunsthallen Wales Millennium Centre i Cardiff søndag. Dronningen, Hertugen av Edinburgh og Prins Charles var invitert til åpningen.

En talsmann for gruppen som kaller seg «Fathers 4 Justice» (Fedre for rettferdighet, red.anm.) sier til Reuters at de ønsker fedre tilbake på agendaen og for å få bedre tilgang til barna.

- Formålet er å appellere til Dronningen til å få fedre tilbake i julen, sier Jason Hatch.

De julenissekledde fedrene sier de planlegger å holde broen stengt til mandag morgen. I tillegg har de varslet at flere fedre vil møte opp på åpningen av kunsthallen, til tross for at de er nektet adgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag