RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste dag i retten for Mijailovic

Sist oppdatert:
På den siste dagen for Mijailo Mijailovic i retten er drosjesjåføren som kjørte ham hjem etter drapet på Anna Lindh, innkalt som vitne.

Først i slutten av forrige uke stod drosjesjåføren fram og fortalte at han hadde kjørt Mijailo Mijailovic fra Stockholm sentrum til Mijailovics hjem i Tullinge. Nå er han innkalt som vitne på den siste dagen i rettssaken etter drapet på Anna Lindh.

- Det handler om å vise forsettet, og jeg synes de opplysninger som har kommet fram under avhørene kan kaste lys over det, sier førstestatsadvokat Krister Petersson ifølge Expressen.

På rettssakens siste dag vil også aktoratet og Mijailovics forsvarer Peter Althin holde sine slutprosedyrer. Også Mijailovic selv vil få anledning til å komme med noen avsluttende ord

Aktor vil legge ned påstand om livstids fengselsstraff etter tiltalen om overlagt drap. Althin på sin side vil hevde at Mijailovic ikke hadde til hensikt å drepe Anna Lindh, og at han derfor må frifinnes for tiltalen.

Trolig vil Stockholms tingsrätt beslutte at Mijailovic skal gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse, som kan gi svar på om Mijailovic led av en alvorlig sinnslidelse da han stakk ned og drepte Sveriges utenriksminister Anna Lindh 10. september i fjor.

Dersom retten ikke krever en slik undersøkelse vil rettssaken avsluttes i dag, og retten vil opplyse når en dom vil foreligge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere