RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste runde for Bush og Kerry

Sist oppdatert:
Siste meningsmåling før nattens debatt viste dødt løp mellom presidentkandidatene Bush og Kerry. USAs politiske framtid kan være avgjort på 90 minutter. Se debatten direkte på TV 2 og web-tv.

En måling gjort for TV-kanalen ABC ble offentliggjort bare timer før den tv-sendte debatten. På meningsmålingen får begge to 48 prosents oppslutning, ifølge NTB.

Onsdag kveld forberedte president Bush og senator Kerry seg på kamp i Tempe i Arizona.
Etter all sannsynlighet debatten avgjørende for utfallet av valget om 20 dager.

Klikk her for å se presidentdebatten på web-TV

Meningsmålingene før debatten viser omtrent dødt løp mellom Bush og Kerry. Det skyldes ikke minst at Kerry gjorde det bra i de to forrige debattene.

Under nattens debatt i Tempe i Arizona vil Bush gjøre alt han kan for å beskrive Kerry som en liberaler langt ute på den amerikanske venstresiden, skriver den konservative avisen Washington Times.

- Selv om han har forsøkt å skjule det, har min motstander i sak etter sak vist at han er det mest liberale medlemmet i Senatet, sa Bush under et valgmøte i Colorado Springs tirsdag.

Kerry på sin side vil framstille Bush som et redskap for de rike og særinteresser.

Innenriks
Under nattens seanse blir kandidatene grillet i 90 minutter. Republikanerne innrømmer at president Bush ikke føler seg helt hjemme i et slikt format. Dessuten er temaet innenrikspoliitkken, der Kerry høster mer støtte enn Bush.

- Før den første debatten følte vi oss trygge. Det var en mulighet for at presidenten ville presentere sitt budskap og avgjøre hele valget, sier opinionseksperten Tony Fabrizio, som jobber for republikanerne.

- I løpet av de siste to ukene har det blitt snudd på hodet, innrømmer han overfor New York Times.

Kerry-rådgiveren Joe Lockhart tror Bush har spilt liberaler-kortet for mange ganger.

- Vi tror presidenten er i ferd med å miste evnen til å skåre ved hjelp av slike angrep fordi han er så upopulær, særlig i vippestatene, sier Lockhart til avisen.

Svak ledelse
Meningsmålingene før debatten viser dødt løp eller Bush i en svak ledelsen. En daglig måling i Washington Post ga tirsdag 50 prosent oppslutning til Bush mot 47 prosent til Kerry og en prosent til den uavhengige kandidaten Ralph Nader.

Fire av de seks siste målingene samlet på nettstedet pollingreport.com gir også en svak ledelse til Bush, mens to viser uavgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere