*Nettavisen* Nyheter.

Sivile skutt og drept i Irak

Foto: Ali Haider (Arkiv/EPA/Scanpix)

To sør-koreanske elektrikere ble drept da de ble beskutt utenfor Tikrit søndag. Siden lørdag har 12 utlendinger, flere av dem sivile, blitt drept i Irak.

30.11.03 17:33

I tillegg er to amerikanske soldater drept. På novembers siste dag er dermed en dyster rekord satt. 114 amerikanere og andre utlendinger har mistet livet i Irak denne måneden, og tallet på drepte har aldri vært så høyt.

Mye tyder nå på at det ene etter det andre av landene som deltar i okkupasjonen av Irak, blir systematisk rammet av en stadig mer besluttsom og velorganisert motstandsbevegelse.

Elektrikere
Ifølge det sørkoreanske utenriksdepartementet ble de koreanerne to skutt utenfor Saddam Husseins hjemby Tikrit.

To personer skal også ha blitt skadd. De døde og skadde er ikke identifisert, men sørkoreanske myndigheter opplyser at de trolig er elektrikere som jobbet for et amerikansk firma i Irak.

Ifølge amerikanske kilder skal tre personer være drept i et angrep i Nord-Irak, men det hersker forvirring om det er snakk om det samme angrepet eller et annet. De drepte var ikke soldater, opplyste sersjant Robert Cargie uten å utdype.

Sør-Koreas president har inngått en avtale med USA om å sende styrker til Irak. I dag er 675 sørkoreanere stasjonert på en militærbase i Nassiriya, men dette er hovedsaklig medisinsk personell og ingeniører.

Angrep biler
Lørdag ble en colombiansk statsborger drept.

- I går morges ble en sivil entreprenør, som er colombiansk statsborger, drept, og to kolleger såret da angripere med lavkalibrete våpen angrep konvoien deres, sa brigadesjef Mark Kimmitt på en pressekonferanse ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Samme døgn ble to japanske diplomater , den irakiske sjåføren deres, sju spanske etterretningsagenter og to amerikanske soldater drept i ulike angrep i Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.