RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Sjakalen» sultestreiker i fengsel

Den terrordømte Illich Ramirez Sanchez, bedre kjent som «Carlos» eller «Sjakalen», sultestreiker i sin franske fengselscelle i protest mot forholdene.

I et brev til ledelsen i Fresnes-fengselet utenfor Paris skriver Carlos at sultestreiken er en protest mot å bli plassert i straffecelle, etter først å ha nektet å flytte fra én isolatcelle til en annen.

Carlos ble dømt til livstid i 1997 for drap på to franske politietterforskere og en libaneser han mente var informant i 1975. Flere rettssaker for andre forbrytelser venter.

I brevet til fengselsledelsen hevder 54-åringen at straffecellen han nå er overfør til «er full av unevnelige ting», opplyser hans forsvarer Isabelle Coutant-Peyre.

Hun hevder også at Carlos nektes nødvendig legebehandling i forbindelse med sin sykdom, type 2 diabetes, som han hevder å ha fått som følge av fengselsoppholdet.

Fengselsledelsen avviser dette, og hevder cellen den terrordømte venezuelaneren sitter i er «skinnende ren». Saken skal torsdag behandles i fengselets disiplinærkomité.

Da Carlos i forrige uke møtte i retten for å forklare seg om et bombeattentat i Paris i 1982, der en gravid kvinne ble drept og 59 mennesker ble såret, møtte Carlos opp i underbuksa i protest mot å bli fratatt beltet.

Carlos skryter selv av å ha stått bak en rekke terroraksjoner som på 1970- og 80-tallet kostet over 1.500 mennesker livet.

Blant de mest kjente var aksjonen mot OPEC-toppmøtet i 1975, der elleve oljeministere ble tatt som gisler og fløyet til Algerie, der de senere ble frigjort.

–Jeg angrer ingenting. Det fins ingen uskyldige ofre, slo Carlos fast da han i mars ble intervjuet av fransk fjernsyn.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere