RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Sjakkmorderen» i retten for 51 drap

Sist oppdatert:
Massemorderen Alexander Pitsjusjkin ville drepe en person for hver rute på sjakkbrettet. Nå møter han i retten for 51 drap.

Høyst trolig vil han insistere på at han har tatt livet av ti flere. Av 64 ruter på sjakkbrettet har Pitsjusjkin (33) allerede fylt ut 61 - et drap for hver brikke. Men politiet har ikke kunne finnet bevis for så mange drap.

Lokket ofrene inn i park
De fleste av ofrene var eldre, hjemløse menn i Moskva, skriver Time Magazine. De ble lurt med på et glass vodka og et slag sjakk i en park. Ofrene ble også fortalt en trist historie om hunden til Pitsjusjkin.

Så tok Pitsjusjkin fram en hammer, slo ofrene i hodet og kastet dem ned i kloakken. Det var grunnen til at han fikk tilnavnet «sjakkmorderen».

189833

Nagler i skallen
Den groteske besettelsen av å drepe skal Pitsjusjkin ha fått da han var 19 år, etter et sjalusidrap. Den gang ble Andrej Tsjkatil dømt for drap på 53 kvinner og barn. Han ble kalt «Slakteren i Rostov», og skal ha blitt seksuelt opphisset av å skamfare likene.

For den yngre Pitsjusjkin, ble «Slakteren i Rostov» en stor inspirasjonskilde. Da han ble arrestert i fjor sommer, ga han en detaljert tilståelse som ble overført på TV.

- For meg var et liv uten mord som et liv uten mat er for deg, sa han, ifølge Time Magazine. Flere av drapene ble også utført på en særdeles bestialsk måte. Et kvinnelig offer ble funnet med små nagler i skallen og rundt øynene.

Politiet var skeptisk
Nå må politiet bevise av Putsjisjkin faktisk har begått drapene han har skrytt på seg. Politiet var først skeptiske til de bestialske fortellingene, men to ofre som overlevde har identifisert Putsjisjkin som gjerningsmannen.

«Slakteren fra Rostov» ble henrettet i 1994. Nå er dødsstraff avskaffet i Russland, og «Sjakkmorderen» får dermed ikke matche sin rival i døden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere