Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjalu astronaut angrep rival

Foto: (AP Photo / Scanpix)
Sist oppdatert:
Utstyrt med parykk, pistol og bleie forsøkte en kvinnelig kollega av astronauten Christer Fuglesang å bortføre en kvinnelig rival. Se video.

43 år gamle Lisa Nowak ble tatt av politiet i Florida etter at hun forsøkte å bortføre Colleen Shipman, som hun så på som en rival. Både Nowak og Shipman skal ha hatt et forhold til astronauten William Oefelein. Oefelein var med den svenske astronauten Christer Fuglesang under ferden til den internasjonale romstasjonen i desember, melder AP ifølge TV 4.

Kjørte med bleie
Den sjalu Nowak kjørte fra Houston i Texas til flyplassen Orlando i Florida i løpet av en natt for å konfrontere rivalen sin. For å spare tid, hadde astronauten bleie på seg, så hun slapp å stoppe for toalettbesøk.

Da kvinnen hoppet inn i bilen sin for å reise hjem fra flyplassen, sprayet Nowak henne med et ukjent kjemisk stoff gjennom den åpne bilruten. Kvinnen greide imidlertid å stikke av.

Til rommet
Senere arresterte politiet Nowak. Hun var da utstyrt med parykk, pistol og trenchcoat. I bilen fant politet også et kjærlighetsbrev til William Oefelein.

Lisa Nowak har bakgrunnn som kampflypilot, og fullførte astronaututdannelsen sammen med Christer Fuglesang i 1996. Til politiet beskriver hun forholdet til Oefelein som «mer enn kollegialt, men ikke helt ut romantisk».

Arbeidsgiveren Nasa har så langt ingen planer om å dumpe den sjalu trebarnsmoren fra astronautprogrammet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!