RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefene tar bølgen

Verdens toppsjefer har aldri sett så lyst på livet som nå, viser en fersk undersøkelse.

HOUSTON (NA24): Internasjonale næringslivstopper har aldri før hatt så stor tiltro til at selskapenes omsetning vil øke. Det fremkommer i undersøkelsen Global CEO Survey, som ble offentliggjort under det økonomiske toppmøtet World Economic Forum i Davos i Sveits onsdag.

Undersøkelsen er utført for tiende år på rad av revisjons- og konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers.

Over 90 prosent av 1.100 toppsjefer i 50 land tror på omsetningsvekst de neste 12 månedene. I forhold til for fem år siden er andelen optimister nesten fordoblet. 93 prosent tror på vekst den neste treårsperioden. Ifølge PricewaterhouseCoopers er årets tall ny rekord.

- Konsernsjefer verden over, i store og små selskaper, er i økende grad positive i forhold til sin evne til å skape vekst for selskapene og dra fordel av mulighetene som globaliseringen åpner når det gjelder nye markeder, nye produkter og nye kunder, sier Samuel A. DiPiazza fra PricewaterhouseCoopers i en pressemelding.

Sjefene er spesielt positive til utviklingen i vekstøkonomier som Brasil, Russland, India, Kina, Mexico, Indonesia, Vietnam, Sør-Korea og Tyrkia, ifølge meldingen.

Selv om sjefene er svært optimistiske, har de også sine bekymringer, spesielt ovedrevne reguleringer og mangel på høykvalifisert arbeidskraft i Asia.

Stein Erik Hagen er blant gjestene i Davos. Se intervju med ham på TV 2 Nyhetskanalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere