RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
John McCain og Barack Obama i den første debatten.
John McCain og Barack Obama i den første debatten. Foto: Jewel Samad (Scanpix/AFP)

Sjekk hvem som tok første stikk

Sist oppdatert:
Kommentatorene klarte aldri å dømme i Obama vs. McCain. Men det gjorde folket.

Natt til lørdag norsk tid barket de sammen i Oxford, Mississippi. Det var den første debatten mellom Barack Obama og John McCain i kampen om Det hvite hus. Målinger CNN har utført blant dem som så debatten, sier at Obama tok en knapp seier, men at velgerne har tiltro til dem begge.

Målingen utført av Opinion for CNN viser altså ikke hvordan presidentkandidatene ligger an blant det amerikanske folket generelt, men bare blant dem som så debatten.

Kvinner vs. menn
51 prosent mener at Obama var best i debatten, mens 38 prosent ga McCain seieren. Obama vant på sitt kvinnetekke. 59 prosent av kvinnene mente Obama var best, mens McCain bare vant hjertene til 31 prosent.

Blant mennene var de to presidentkandidatene derimot jevnbyrdige. Her vant McCain med 46 prosent, men 43 prosent til Obama.

Her kan du lese detaljer fra debatten.

De spurte i undersøkelsen mener at begge kandidatene gjorde det bedre enn forventet. McCain løftet over forventningene blant 60 prosent av dem som så debatten. 57 prosent mente at Obama var over forventningene. Mer enn to tredjedeler av titterne mente at begge kandidatene er gode nok til å ta over for George W. Bush.

På vei mot milliardavtale
Republikaneren John McCain gjenopptok valgkampen fredag, til tross for at det ikke har kommet til noen avklaring rundt finanskrisen i Washington. Denne helgen pågår forhandlingene fortsatt om hvordan de 700 milliarder dollarene skal brukes til å redde amerikansk økonomi.

Demokrat Barney Frank sa lørdag at en avtale vil være klar i løpet av søndag.

- Vi gjør nå fremskritt igjen. Vi hadde litt problemer i går (fredag red. anm.) men nå når senator McCain er trygt plassert i Mississippi kan vi fortsette arbeidet. Jeg er overbevist om at vi vil ha en avtale innen søndag, sa Frank lørdag.

Presidentkandidat John McCain fikk tidligere sterk kritikk fra demokratene for det de opplever som trenering og motarbeidelse av krisepakken.

Les: Havari for krisepakke i USA og Krisepakke i krise

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere