*Nettavisen* Nyheter.

Sjelden Roald Dahl slippes

Roald Dahl-museet åpner i juni. Foto: (Foto: EPA/Scanpix)

Etter mer enn 60 års fravær er endelig Roald Dahls lille fortelling om noen små vesener som deltar i slaget om Storbritanna trykket opp på nytt.

22.12.06 16:51

(SIDE2:) Roald Dahls eventyr «The Gremlins» (må ikke forveksles med Steven Spielbergs film), ble trykket i 1943 og handler om to britiske krigspiloter som oppdager en gruppe små vesener med horn på flyvingene.

I utgangspunktet er gremlinene ganske farlige og slemme, men de blir lokket over til de alliertes side ved hjelp av favorittmaten deres - brukte frimerker.

Historien ble skrevet da Roald Dahl var assisterende attaché ved den britiske ambassaden i Washington, og den er en av forfatterens første forsøk på å skrive det som ble hans varemerke - skummel barnelitteratur med stor appell til voksne.

Ifølge The Guardian skal Walt Disney i en kort periode ha vært interessert i å skape film utav historien, men den ble aldri noe av.

Faktisk ble hele historien nesten glemt før en amerikanske historiker fant den igjen i det amerikanske nasjonalarkivet i januar 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.