RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjevardnadse gir 48 timers-frist

Sist oppdatert:
Hæren vil ta kontroll i Georgia dersom det nyvalgte parlamentet ikke følger president Eduard Sjevardnadses ordre innen 48 timer.

Det sa talsmann Sjevardnadses talsmann Bondo Mdzinarashvili lørdag kveld, ifølge Reuters.

- Presidenten har signert en ordre og armeen og politiet vil koordinere alle statlige avdelinger for å sikre ro og sikkerhet for befolkningen og hindre et kupp. De vil også få myndighet til å arrestere kriminelle, sa Sjevardnadses talmann.

Sjevardnadse erklærte unntakstillstand lørdag, etter å ha blitt fordrevet fra parlamentet av flere hundre demonstranter som støtter opposisjonsleder Mikhail Saakashvilis krav om at presidenten må gå. Bakgrunnen er avsløringer om valgfusk og misnøye med økonomien i landet.

Opposisjonen kaller avsettingen for en fløyelsrevolusjon og utnevnte raskt en av sine ledere, parlamentspresident Nino Burdsjanadse, til ny midlertidig president. Hun er leder for opposisjonspartiet Demokratene.

Opposisjonen vil imidlertid anerkjenne Sjevardnadse inntil videre, forutsatt at han raskt skriver ut nyvalg.

- Vi vil ikke akseptere noe mindre enn et snarlig presidentvalg. Dersom Sjevardnadse kunngjør at han blir sittende midlertidig, er det greit. Vi kan fortsatt forhandle om dette, sier opposisjonsleder Saakashvili, ifølge AFP-Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere