RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjia-parti leder an i Irak

Sist oppdatert:
Sjia-partiet Den forente irakiske alliansen leder an på foreløpige valgmålinger fra Irak.

Foreløpige resultater viser at partiet ser ut til å ta valgseieren i det sjiadominerte sør-Irak. Koalisjonspartiet, det ene av de to store sjiamuslimske partiene, er blant annet støttet av den svært innflytelsesrike sjiamuslimske lederen Ayatollah Ali Sistani.

Klar ledelse
Den forente irakiske alliansen leder med flere en to tredjedeler av de 3,3 millioner stemmene som så langt er telt opp. Partiet til fungerende statsminister Ayad Allawi, minipartiet Det irakiske partiet for nasjonal enighet, har så langt fått en oppslutning på om lag 18 prosent, melder CNN.

Ikke representativt
Kun en liten andel av stemmene er telt opp, og de endelige resultatene er først ventet i løpet av neste uke. Da skal stemmene fra sunni- og kurderdominerte områder, være telt opp. Den uavhengige valgkommisjonen i Irak advarer mot å bruke resultatet fra sjiadominerte regioner som representative for reten av landet.

Favoritt blant eksil-irakere
Ifølge foreløpige resultater fra International Organization for Migration (IOM), vant Den forente irakiske alliansen også flest stemmer blant eksil-irakere som har benyttet seg av stemmeretten i utlandet, melder AP.

36,15 prosent av de 263.685 stemmene fra irakere i utlandet, skal ha gått til Den forente irakiske alliansen. På andreplass havner Den kurdiske allianse-listen, med 29,6 prosent av stemmene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere