RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjimpanser pågrepet av nordirsk politi

Sist oppdatert:
Apene rakte hendene i været og måtte slukøret overgi seg etter å ha flyktet fra dyrehagen i Belfast.

Sjimpansen Phoebe (9) klarte å klatre ut av sin innhegning i dyrehagen i Belfast onsdag ved hjelp av en tømmerstokk. To andre sjimpanser ble med henne på flukten, og politiet måtte kobles inn for å hente dem hjem.

I løpet av få minutter hørtes lyden av skuddsalver, men politimennene skjøt ikke på sjimpansene. Apene anses for å være farlige på frifot, derfor ble det løsnet varselskudd i luften. Sjimpansene rakte hendene i været og fulgte slukøret med tilbake til dyrehagen, skriver The Guardian.

Skyteepisoden ble rapportert inn til politiets ombudsmann, slik prosedyren krever. Men en talsmann for politiet sier til The Guardian at de ikke «ser noen grunn til å etterforske saken.»

De nordlige bydelene i Belfast har vært rammet av mye gatevold de siste dagene. En politimann som ikke var på jobb, men så hendelsen, bemerket: «Sjimpanser er tydeligvis smartere enn mennesker. Du skyter et par skudd i lufta og de overgir seg.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest