RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkert over Darfur-tilstander

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa han ble sjokkert da han besøkte en flyktningleir i Darfur.

FN ønsker å sende en fredsstyrke på 26.000 soldater til Darfur-regionen i Sudan i løpet av neste år, og ifølge Ban går alt etter planen. Men Ban oppfordret også regjeringen i Sudan til å innlede samtaler mellom rivaliserende fraksjoner i området, melder BBC.

Ban ble hyllet da han ankom flyktningleiren Al Salaam, som ligger i nærheten av El Fasher i Nord-Darfur, men ble sjokkert over synet som møtte ham.

- Vi må skape fred og utvikling. Vi må beskytte menneskerettigheter, og vi må hjelpe dere alle sammen til å returnere til deres hjem og land, sa Ban til flyktningene.

Etter besøkt sa Ban at han vil bruke sin posisjon som generalsekretær til å fremme håp blant de 48.000 flyktningene i leiren.

- Jeg var sjokkert og ydmyk da jeg besøkte leirene. Jeg ble sjokkert over den fattigdommen og motgangen som titusenvis av mennesker lider under, sa han.

Administrasjonen i Khartoum, hovedstaden i Sudan, samt militante opprørere tilknyttet regjeringen, er anklaget for krigsforbrytelser overfor befolkningen i Darfur. Minst 200.000 mennesker har mistet livet og 2 millioner er blitt drevet på flukt i Darfur siden 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere