RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju år siden Katrina - nå kommer Isaac

Foto: Gerald Herbert (Ap)
Sist oppdatert:
New Orleans stålsetter seg til møtet med orkanen Isaac - sju år etter at Katrina gjorde byen til et katastrofeområde. Se bilder og video.

Nesten på dagen sju år etter at orkanen Katrina rammet New Orleans, gjør innbyggerne seg klare for møtet med Isaac, en mindre, men likevel potent orkan. Det er ventet at den vil sette flomberedskap og nødetater i kyststatene ved Mexicogolften på en prøve, skriver Wall Streeet Journal på nett.

Isaac er ventet å gjøre landfall som en kategori 2-orkan tirsdag eller tidlig onsdag lokal tid.

Mens Katrina var en kategori 3-orkan, er det varslet at Isaac vil kunne presse store vannmengder inn i lavtliggende områder og at store flombølger på inntil tre til fire meters høyde kan ramme kysten i Mississippi og Louisiana.

President Barack Obama har erklært unntakstilstand i delstaten Louisiana på grunn av orkanen.

Obama informerte mandag guvernør i Louisiana Bobby Jindal om at han stiller føderal hjelp til rådighet for delstaten, melder NTB.

Ifølge det nasjonale orkanvarslingssenteret vil Isaac bære med seg vind med hastigheter på opptil 160 kilometer i timen.

Rundt 78 prosent av oljeproduksjonen og 48 prosent av gassproduksjonen i regionen var mandag kveld stanset, ifølge det amerikanske energidepartementet, melder NTB.

Romney til Tampa

Tampa (NTB-Reuters): Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney kommer tidligere enn planlagt til partiets landsmøte i Florida.

Romney kommer sammen med kona Ann allerede tirsdag, opplyser republikanernes valgkampapparat. Opprinnelig skulle ikke Romney komme til møtet før sin landsmøtetale torsdag. Kona, Ann Romney, skal holde sin tale til møtet tirsdag.

De siste dagene har de to brukt tiden til å øve inn talene på en skole i nærheten av sitt hjem i New Hampshire.

Ruster seg til møtet med orkanen. Se video fra Associated Press her:

Følg meldingene fra National Hurricane Center i Miamia her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere