*Nettavisen* Nyheter.

Sju års fengsel for rasehat

Den britiske muslimske religiøse lederen Abu Hamza al-Masri (47) ble tirsdag dømt for å ha oppfordret til drap og rasehat.

07.02.06 16:24

Abu Hamza Al-Masri ble tirsdag dømt til sju års fengsel for å ha oppfordret til drap på jøder og andre ikke-muslimer, for å bruke språk som kan fremme rasistisk hat og for å eie et terrorrelatert dokument, det såkalte «Leksikonet om den afghanske hellige krig.»Amerikanske myndigheter anklager al-Masri for å ha drevet terrorplanlegging. Den egyptiskfødte mannen er også tiltalt i USA for 11 punkter, inkludert et forsøk på å ha satt opp en «treningsleir for terrorister» i delstaten Oregon, melder Reuters.

Britiske påtalemyndigheter hadde satt opp 15 tiltalepunkter mot mannen.

Drapsoppfordringene skal ifølge britiske påtalemyndigheter ha blitt funnet på lydbåndopptak av prekener hjemme hos den åndelige lederen.

Lydbåndopptakene ble funnet da Al-Masri ble arrestert hjemme hos seg selv i 2004. Arrestasjonen skjedde fordi mannen var ettersøkt i USA.

Al-Masri (47) har sagt seg uskyldig i alle tiltalepunktene.

Den egyptisk-fødte geistlige sier han mistet øyet og hendene sine i kamp mot sovjetiske styrker i Afghanistan på 80-tallet. Han var tidligere leder for Finsbury Park-moskeen i London. Moskeen har blitt knyttet til den mistenkte 11. september-planleggeren Zacarias Moussaoui og «skobomberen» Richard Reid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag