RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju drept av landmine

Maoister mistenkes for å stå bak en landmine som drepte sju politimenn i India torsdag.

Landminen gikk av bare timer før valget til den lovgivende forsamlingen i tre indiske stater, melder nyhetsbyrået AP. De sju drepte politimennene var på vei tilbake etter å ha eskortert valgmedarbeidere til en valgstasjon nær byen Palamu i staten Jharkhand, når bilen de kjørte traff en mine.

32,4 millioner personer kan stemme under valget som går i de tre statene Haryana og Bihar i Nord-India og Jharkhand i øst. I Bihar, som er Indias mest lovløse stat, har myndighetene gitt ordre om at enhver person som prøver å forstyrre valget vil bli skutt.

Mer enn 47.000 soldater er utplassert i de Jharkhand og Bihar, hvor Maoister har truet med å forstyrre valget. Militærhelikoptre overvåket områder hvor Maoistene holder til, mens politiet brukte sporhunder og metalldetektorer for å søke etter landminer og ekplosiver ved valgstasjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere