RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju drept av selvmordsbomber

Sist oppdatert:
En amerikansk soldat og seks sivile irakere ble drept da en selvmordsbomber sprengte bilen han satt i foran hovedkvarteret til okkupasjonsstyrken i Bagdad torsdag. 25 skal være skadd.

Blant de skadde er minst to amerikanske soldater og tre irakiske politimenn, melder Reuters.

Bilbomben ødela minst fem sivile biler som sto i kø foran sjekkpunktet i morgenrushet. Irakere som er ansatt i administrasjonen var på vei til jobb og sto ved kontrollposten.

Bomben var plassert i en drosje som sto i køen for å bli sjekket ved innkjøringen til "den grønne sonen" i sentrum av Bagdad.

- Vi hørte en veldig stor eksplosjon og gikk ut. Der så vi en av bilene som ventet ti kø stå i flammer, forteller Mohamed, eieren av et bakeri i nærheten, til Reuters.

Motoren på bilen med selvmordsbomberen i ble kastet flere meter av gårde. Et ben fra ett av ofrene ble funnet 200 meter fra åstedet.

Sirene som varsler angrep lød og en stor røyksky steg mot himmelen over Bagdad i morgentimene torsdag. Ambulanser og en brannbil kom raskt til stedet.

Onsdag lot president Bush seg intervjue på to arabiske satelitt-kanaler for å forklare et rasende Midtøsten at amerikanske soldater som blir funnet skyldig i å ha mishandlet irakiske fanger, vil bli straffet.

- I et demokrati er ikke alt perfekt. Feil blir begått. Men også i et demokrati må slike feil bli etterforsket og folk må stilles til ansvar, sa Bush på den amerikansk-sponsede Alhurra-kanalen.

Illlustrasjonsfoto av amerikanske soldater i Bagdad: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere