RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju drept i Irak

Fire amerikanske soldater og tre irakere har blitt drept i ulike angrep og sammenstøt i Irak.

De tre irakerne ble drept i sammenstøt mellom sjiamuslimsk milits og britiske styrker i den sørirakiske byen Amara, opplyste en lege ved sykehuset i byen søndag. Ytterligere åtte personer ble såret i sammenstøtene, ifølge legen Wissam Khaled.

En talsmann for den sjiamuslimske motstandslederen Moqtada al-Sadr sa lørdag at Sadrs milits støtte sammen med britiske soldater som gjennomsøkte hus i byen, og et militsmedlem ble drept.

To amerikanske soldater ble dessuten drept da en militærkolonne ble angrepet med skytevåpen og rakettdrevne granater i den samme byen lørdag, ifølge en talsmann for den amerikanske hæren.

Ytterligere to soldater ble drept i et angrep nordvest i Bagdad ved femtida søndag morgen lokal tid. En amerikansk soldat og to medlemmer av det paramilitære irakiske Sivilforsvaret ble såret i dette angrepet, ifølge talsmannen.

Minst 744 amerikanske soldater har blitt drept siden begynnelsen av den amerikanske invasjonen av Irak, basert på tall fra Pentagon. Det anslås at over 10.000 irakere er blitt drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere