*Nettavisen* Nyheter.

Sju drept i ny israelsk offensiv

Seks personer ble drept i israelske angrep natt til torsdag. Foto: ScanpixAFP PHOTO/Mahmud HAMS

Til tross for FNs fordømmelse fortsetter Israel sine angrep mot Rafah på Gazastripen. Sju palestinere ble drept i israelske angrep natt til torsdag.

20.05.04 21:43

Til sammen er 41 personer nå drept i den israelske offensiven som har fått navnet «Operasjon Regnbue», melder AFP.

Ifølge doktor Ali Mussa er likhuset på sykehuset i Rafah nå helt fullt.

- Vi kan ikke behandle flere eller ta imot flere døde. Vi har bare seks plasser i likhuset på sykehuset. Vi har bare fire ambulanser igjen etter at den israelske hæren ødela to i et angrep, sier han til AFP.

Rakettangrep i natt
Natt til torsdag fortsatte Israel operasjonen i og rundt flyktningleiren Rafah på Gazastripen med både kamphelikoptre, stridsvogner og pansrede kjøretøy, til tross for sterke protester fra en rekke land verden over, melder NTB-Reuters-AFP.

Seks palestinere ble drept i nattens rakettangrep, mens en syvende person ble skutt og drept utenfor huset sitt i Tal al-Sultan-nabolaget i Rafah. Israelske styrker har holdt nabolaget i jerngrep de siste dagene.

Drepte demonstranter
Onsdag ble i alt 33 palestinere drept, minst ti av dem da israelske styrker avfyrte raketter mot demonstranter som protesterte mot Israels operasjon i Gaza. Angrepene mot palestinske hus i Rafah blir betegnet som den voldsomste israelske operasjonen i Gaza på mange år.

Israels forsvarsminister Shaul Mofaz at beklager gårsdagens angrep rammet sivile, men fastholder at operasjonen vil fortsette.

Israel forsvarer handlingene og sier de er nødvendige for å hindre smugling av våpen fra Egypt til det Sharon-regjeringen mistenker kan være palestinske terrorister i Gaza.

FN protesterer
Sent onsdag kveld norsk tid vedtok FNs sikkerhetsråd en resolusjon som krever stans i Israels rasering av palestinske hjem.

I resolusjonen krever FNs sikkerhetsråd at Israel respekterer forpliktelsene landet har ifølge internasjonal lov, og krever at rivingen av hus i flyktningleiren Rafah opphører.

FN krever også stans i alle voldshandlinger og uttrykker sterk bekymring over den humanitære situasjonen for rundt 1.600 palestinere som har mistet sine hjem som følge av de israelske operasjonene.

USA advarer
USA pleier å nedlegge veto mot resolusjoner som er kritiske til Israel, men denne gangen unnlot landet å avgi stemme. President George W. Bush har bedt Israel om å vise tilbakeholdenhet, mens utenriksminister Colin Powell går lengre i sin kritikk av den jødiske staten.

- Aktiviteten til de israelske styrkene i Gaza de siste dagene har skapt et problem og har forverret situasjonen, sa Powell.

- Vi mener Israel har rett til å forsvare seg og sine innbyggere, men vi kan ikke se at operasjonene i Gaza de siste dagene kan bidra til fred og sikkerhet, sier talsmann Scott McClellan i Det hvite Hus.

Palestinernes president Yasser Arafat kaller de israelske angrepene en krigsforbrytelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.