RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju israelere såret

Sist oppdatert:
Sju israelere ble såret da palestinske geværmenn åpnet ild mot en bil i Nablus på Vestbredden fredag morgen, opplyser militære kilder.

For to av de sårede skal tilstanden være kritisk. De fikk skuddskader i bryst og hode og ble brakt til et israelsk sykehus med helikopter. Israelerne var på vei til det som sies å være den jødiske patriarken Josefs grav i Nablus, et viktig sted for jødiske pilegrimer.

Hæren har imidlertid nedlagt forbud mot å besøke graven på grunn av den vanskelige sikkerhetssituasjonen. Ifølge den israelske militærradioen ble ni jøder, som reiste sammen med de sårede, arrestert.

Før intifadaen begynte høsten 2000 lå det en synagoge ved graven, men nå er området tatt over av en moské som ligger like ved. Mange historikere mener at graven kun inneholder levningene til en muslimsk religiøs leder.

Torsdag ble tre personer drept og minst 18 såret i en bombeeksplosjon i sentrum av Tel Aviv.

- Et av ofrene døde på sykehus fire timer etter at han ble alvorlig såret i eksplosjonen, opplyste polititalsmann Gil Kleiman.

Politiet mener eksplosjonen var ledd i et gjengoppgjør fordi en av de mest kjente personene fra det kriminelle miljøet i Israel ble lettere såret i eksplosjonen.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere