RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju militante overga seg

(Reuters/Scanpix)
Men kampene i Nahr al-Bared fortsetter.

For femte dag på rad pågår den libanesiske regjeringshærens offensiv for å drive de militante aktivistene fra Fatah al-Islam ut av flyktningeleiren Nahr al-Bared nord i landet, melder AP.

Tirsdag overga sju av aktivistene tilknyttet Fatah al-Islam seg til det palestinske Fatah inne i leiren. Fatah er den palestinske presidentens Mahmoud Abbas' parti, og regnes som en moderat aktør i de palestinske leirene.

Fatah hjelper Libanon
Overgivelsen tolkes som et tegn på at Fatah har tatt den libanesiske regjeringens side i kampene rundt de palestinske flyktningeleirene. Ifølge Fatah-kommandant generalmajor Khaled Aref jobber Fatah nå aktivt for å overbevise innbyggerne i Nahr al-Bared om at det er i deres egen interesse å gi opp kampen som fører til ødeleggelser og lidelser for dem selv.

Verste siden krigen
Kampene mellom regjeringssoldatene og de militante aksjonistene i Nahr al-Bared er de blodigste innad i Libanon siden borgerkrigen i 1975-1990. Over hundre mennesker har så langt mistet livet, ifølge AP.

Ved flyktningeleiren Ain al-Hilweh utenfor byen Sidon sør i landet var det stille tirsdag, mens sikkerhetsstyrker satt sammen av islamistiske palestinske organisasjoner patruljerte leiren for å sørge for å bevare freden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere