*Nettavisen* Nyheter.

Sju skadd da T-bane sporet av

Foto: David Bebber (Reuters)

Sju passasjerer ble skadd da en T-banevogn sporet av på en travel stasjon i London. Avsporingen er det andre uhellet denne helgen, og de ansatte truer med streik dersom sikkerheten ikke utbedres.

19.10.03 16:10

Ifølge Sky News ble de tre bakerste vognene sittende fast i tunnellen da banen gikk inn på Camden Town stasjon i London, og den bakerste sporet av. På søndager er stasjonen stappfull av London-beboere og turister som skal til markeder og kaféer i nærheten.

Politi, brannbiler og sykebiler hastet til åstedet.

Truer med streik

En av Storbritannias mektigste fagforeninger truer nå med streik.

- Vi kan komme til å gå til aksjon for å beskytte våre medlemmer, sa en talsmann for fagforeningen RMT, som organiserer T-baneførere, bare timer etter ulykken.

RMT mener nå at myndighetene må ta affære overfor det private selskapet som har ansvaret for å vedlikeholde undergrunnen. En eventuell streik vil føre til kaos i London, hvor hundretusener bruker undergrunnen hver dag.

Ikke livstruende

Søndag skal sju personer ha blitt skadet, en av dem alvorlig.


- For øyeblikket har vi fem, kanskje seks, skadede. Blant dem er en mann som kanskje har brukket benet, sa Colin Markham, en talsmann for transportpolitiet, til nyhetsbyrået Reuters tidligere søndag.

Sky News melder at minst sju skal være skadd. Ingen av skadene er livstruende, og alle er bragt til sykehus. 200 passasjerer skal ha vært om bord i T-banevognen.

En talsmann for undergrunnen i London sa til Sky News at de første rapportene tyder på at en vogn hadde truffet en vegg idet banen entret stasjonen.

Tredje gang i år
Fredag sporet en vogn av på Hammermith stasjon i en ulykke jernbanemyndighetene mener kan ha blitt utløst av en ødelagt skinne. Og i januar ble minst 32 mennesker lettere skadd da en fullastet T-banevogn sporet av.

Den britiske regjeringen har gitt private selskaper kontrakt for å oppgradere undergrunnsnettverket, men fagforeningsledere har gått imot delprivatiseringen, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.