RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju spanjoler drept i Irak

(Foto: Scanpix/AP Photo/SKY/FOX via APTN))
Sist oppdatert:
Åtte spanske etterretningsagenter var ute på oppdrag da de ble angrepet av irakisk gerilja sør for Bagdad lørdag. Sju av dem ble brutalt drept, opplyser spanske myndigheter.

Det hersket lenge forvirring om hvor mange som mistet livet i angrepet, men ved 19-tiden norsk tid lørdag kveld bekreftet den spanske forsvarsministeren Federico Trillo overfor AFP at sju spanske etterretningsagenter ble drept.

En person ble funnet skadd på åstedet, og vedkommende ble raskt fraktet til sykehus.

Spanjolene kjørte i en kolonne på to sivile biler og var på oppdrag i området da de ble angrepet rakettdrevne granater og automatvåpen i den irakiske byen Sawayra, rundt 50 kilometer sør for Bagdad.

Det er 1300 spanske soldater i Irak og dette er det alvorligste angrepet mot spanske mål. Den spanske regjeringen holder derfor krisemøte lørdag kveld.

98 drept i november
Angrepet skjedde kort tid etter at Ricardo Sanchez, øverstkommanderende for de amerikanske styrkene, kunngjorde at angrepene mot koalisjonsstyrkene blir færre, mens tallet på angrep mot sivilbefolkningen øker.

Nå utsettes okkupasjonsstyrkene for 22 angrep daglig, mot 35 angrep daglig i begynnelsen av november. Det er en nedgang på 30 prosent. Den siste måneden har 74 angrep mot irakiske sivile blitt registrert, melder CNN.

November har likevel vært den dødeligste måneden hittil for koalisjonsstyrkene i Irak. 98 soldater har mistet livet den siste måneden.

41 pågrepet
Amerikanske styrker skal videre ha pågrepet 41 personer i ulike aksjoner i Irak de siste dagene.

Fawaz Khalaf, mannen USA mener har hjulpet utenlandske selvmordsbombere og geriljakrigere inn i Irak, er blant de pågrepne.

Ingen al-Qaida-bevis
Men Sanchez innrømmer at USA ikke har kunnet etablere noen forbindelse mellom al-Qaida og de mange angrepene.

- Vi er sikre på at det fins en forbindelse, både økonomisk, operasjonelt og med hensyn til opptrening, men vi har ikke funnet den ennå, sa Sanchez lørdag, ifølge CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere