RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju tyske statsborgere drept på Gazastripen

Blant dem fem barn.

En familie bestående av sju tyske palestinere, blant dem fem barn, er drept i et luftangrep mot et leilighetshus på Gazastripen, ifølge Tysklands utenriksdepartement.

– En rekke beviser gjør at vi er nødt til å gå ut ifra at de døde tilhører den aktuelle familien, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Berlin til nyhetsbyrået DPA.

Ifølge palestinske helsemyndigheter er de drepte 53 år gamle Ibrahim al-Kilani, hans 47 år gamle kone Taghrid, deres tre døtre Reem (12), Sawsan (11) og Yasmeen (6), samt sønnene Yasser (8) og Elias (4).

Familien forlot huset sitt i Beit Lahia nord på Gazastripen etter å ha fått beskjed fra det israelske forsvaret om å evakuere, forteller Kilanis bror Ahmed Derbas til DPA.

Kilani tok med seg kone og barn til slektninger i bydelen Shejayah i Gaza by, men de måtte igjen flykte da bakkeoffensiven startet 17. juli, ifølge broren.

Den tysk-palestinske familien fikk hjelp av Røde Kors' hjelpearbeidere til å forlate Shejayah før offensiven. De oppholdt seg siden i et leilighetskompleks i al-Sallam i sentrum av Gaza by, men like etter at fasten var brutt mandag kveld, ble bygningen angrepet av to israelske jagerfly, ifølge DPA.

Til sammen elleve mennesker ble drept, inkludert familien på sju, ifølge helsedepartementet i Gaza. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere