RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal begraves i Ramallah

Sist oppdatert:
Palestinerne vil at Yasser Arafat skal begraves ved hovedkvarteret sitt i Ramallah hvis han dør. Begravelsesforhandlingene med Israel begynner onsdag.

Palestinerne og israelerne skal diskutere arrangementet rundt Arafats begravelse onsdag, men israelerne vil ikke motsette seg begravelse på Vestbredden, melder Reuters.

- Hvis det verste skulle skje, vil alle arrangementer holdes i hovedkvarteret, sier Tayeb Abdelrahim, leder av presidentkontoret, på en pressekonferanse i Ramallah. Det melder nyhetsbyrået AFP.

En israelsk tjenestemann sier at israelere og palestinere skal begynne å diskutere begravelsesarrangementene i natt.

Hovedkvarteret på Vestbredden, dit israelerne har forvist Arafat de siste tre årene, skal etter palestinernes plan gjøres om til et hellig minnested med tilhørende moské, melder Reuters

Tirsdag kveld kastet Egypt seg inn i debatten rundt Arafats begravelse. President Hosni Mubarak tilbyr å holde minnehøytideligheter i Kairo.

Siden forrige uke har det pågått diplomatisk dragkamp mellom Israel og palestinerne om hvor presidenten skal gravlegges. Palestinerne har uttalt at Arafat ønsker å bli gravlagt i Jerusalem, men det har Israels statsminister Ariel Sharon i utvetydige ordelag avvist.

I stedet forberedte Israel begravelse for Arafat på Gazastripen. Søndag fortalte forsvarsminister Shaul Mofaz den israelske regjeringen at sikkerhetstjenestemenn har fullført forberedelsene til en begravelse på Gazastripe, ifølge Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere