RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Skal ha innrømmet drapet overfor kjæresten

Sist oppdatert:
«Jeg mente det ikke», skal Tjostolv Moland ha skrevet i en SMS til kjæresten.

Oslo (NTB): Tjostolv Moland som ble dømt til døden for drapet på sin sjåfør i Kongo i 2009, innrømmet drapet overfor kjæresten, skriver det amerikanske magasinet GQ i en omfattende reportasje.

Det var da Moland og partneren Joshua French var på rømmen og gjemte seg i den kongolesiske jungelen på femte døgnet etter drapet, at Moland sendte en tekstmelding til sin ugandiske kjæreste. Til novemberutgaven av magasinet GQ forteller Jamilla Kalifala at Moland skrev følgende i meldingen dagen før de to nordmennene ble pågrepet:

«Jamilla, jeg kommer til å overgi meg. Jeg skal ta meg til politistasjonen, fordi det var en ulykke. Jeg mente det ikke.»

Bergens Tidende, som omtaler artikkelen torsdag, har snakket med artikkelforfatter James Bamford. Bamford sier han ikke tror kjæresten hadde noe motiv for å si noe Moland selv har benektet. Det var Moland selv som satte Bamford i kontakt med Kalifala, skriver avisen.

Advokat Morten Furuholmen som har bistått Moland og French siden 2009, sier han ikke hadde hørt om tekstmeldingen før avisen tok kontakt.

- Jeg kjenner ikke til at Moland skal ha sendt en slik tekstmelding, og kan derfor ikke kommentere det nærmere. Jeg vil ikke spekulere. Dette må nesten Moland svare på selv, sier Furuholmen. Advokaten, som har møtt journalist James Bamford flere ganger, sier han har inntrykk av at Bamford er veldig seriøs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere