RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal hun dø i dag?

Foto: Al-Jazeera/Scanpix
Sist oppdatert:
- Ingen avtale med Taliban, sier Afghanistan.

Onsdag klokka 09.30 norsk tid gikk den nye tidsfristen ut etter at 29 år gamle Shim Sung-min ble drept av gisseltagerne mandag. Alle de gjenværende sørkoreanske gislene svever nå i livsfare.

Fortsatt sitter 21 gisler i fangenskap hos Taliban. Når den nye fristen går ut, kan et eller flere av dem bli henrettet på samme måte som Shim og den 42 år gamle pastoren Bae Hyung-kyu, som ble skutt i forrige uke.

- Ingen avtale
Afghanske myndigheter har forsikret sine utenlandske allierte om at de ikke vil gå med på en avtale om fangeutveksling med Taliban, ifølge Reuters. I mars ble president Hamid Karzai kritisert for å ha sluppet fri fem Taliban-fanger i bytte mot en italiensk journalist som ble holdt som gissel. I stedet krever myndighetene at gislene løslates betingelsesløst.

Sør-Korea har appellert til USA om hjelp til å presse den afghanske regjeringen til å gå med på en avtale, men det er lite sannsynlig at amerikanerne vil spille en slik rolle siden det går mot landets egne interesser i Afghanistan.

- Alvorlig syke
To av de kvinnelige gislene skal onsdag ha blitt alvorlig syke, ifølge en talsmann for Taliban. 18 av de gjenværende 21 gislene er kvinner, og alle har nå sittet to uker i fangenskap.

- De fleste av gislene er syke, men to kvinner er alvorlig syke, og det er en mulighet for at de dør, sier talsmann Qari Mohammad Yousuf til Reuters.

Ifølge talsmannen lider kvinnene av en ukjent sykdom som Taliban ikke har medisiner mot.

Tysker drept
Dagen før de sørkoreanske gislene ble kidnappet, bortførte Taliban to tyske hjelpearbeidere og fem av deres afghanske kolleger. Denne uka ble den ene tyskeren funnet skutt og drept, mens den ene afghaneren klarte å flykte. Kidnapperne krever at de 3000 tyske NATO-soldatene som oppholder seg i Afghanistan blir trukket ut.

Tyskland har avvist disse kravene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere