RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal trolig kriminaletterforskes

Sist oppdatert:
USAs riksadvokat skal tirsdag for første gang inspisere skadene etter oljeulykken i Mexicogolfen.

Washington (NTB-Reuters): Trolig går det mot kriminaletterforskning av ulykken. Riksadvokat Eric Holder skal etter en inspeksjonsrunde ledet av den amerikanske kystvakten møte både føderale påtalemyndigheter og statsadvokatene i Louisiana, Mississippi og Alabama tirsdag, melder det amerikanske justisdepartementet.

Det er første gang riksadvokaten skal inspisere skadene langs den amerikanske kysten som følge av oljeutslippene.

Dersom de finner grunnlag for å reise sak, går det mot en kriminaletterforskning av ulykken der den BP-eide oljeriggen Deepwater Horizon sank etter en eksplosjon 20. april i år.

Eric Holder har tidligere uttalt at justisdepartementet vil undersøke eventuelle misligheter i forbindelse med ulykken, og har forsikret at de ansvarlige for ulykken vil måtte betale for miljøskader og opprydning.

Det amerikanske justisdepartementet har tidligere bedt alle selskapene involvert i oljeulykken om å ta vare på all dokumentasjon relatert til ulykken som kan bli bevismateriale i en eventuell etterforskning. Selskapene inkluderer eier av oljeriggen BP, Halliburton og Transocean. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere