RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandaler svekker kongressen

Bare hver fjerde amerikanere mener kongressen gjør en god jobb.

(NA24): De siste ukers avsløringer om korrupsjon i den amerikanske kongressen har ført til at amerikanerne mister tiltroen til institusjonen.

En ny meningsmåling viser at bare hver fjerde amerikaner mener kongressen gjør en god jobb. 72 prosent er misfornøyd med hva som gjøres. Dette er den klart dårligste målingen for en amerikansk kongress på svært lenge.

Undersøkelsen er gjort av Harris Poll, som også har utført en måling som viser at det demokratiske partiet nå er seks prosent større enn republikanerne. 36 prosent av amerikanerne mener de tilhører Hillary Clintons parti, mens 30 prosent sier de er republikanere. Resten mener de er uavhengige.

Undersøkelsen viser også at 43 prosent sier de vil stemme demokratisk ved valget til kongressen til høsten, og at kun 26 prosent vil stemme på en kongresskandidat som støter den sittende presidenten.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere